Equitop forte

Een extra steuntje voor uw paard

Equitop forte - het aanvullend diervoeder voor paarden

Vitamines, Mineralen en Sporenelementen - voor paarden waar veel van gevraagd wordt.

Equitop Myoplast

De powerparels voor winnaars

Equitop Myoplast-powerparels voor winnaars

18 specifieke aminozuren zorgen voor spieropbouw en uithoudingsvermogen.

Toepassing

Wanneer heeft mijn paard Equitop Pronutrin nodig?

Maagzweren bij het paard is een veelvoorkomend probleem. Uit onderzoek blijkt dat 60% van alle concourspaarden in meer of mindere mate aan een maagzweer lijdt. Deze pijnlijke kwaal heeft een grote invloed op de algemene conditie en de prestaties. Behandeling is daarom van groot belang.

 

Equitop Pronutrin wordt aanbevolen voor alle paarden die het risico lopen maagzweren te ontwikkelen en als aanvullend alternatief voor de behandeling van maagzweren die door een dierenarts in gang gezet is.

 

Equitop Pronutrin is ook nuttig tijdens perioden van verhoogde stress, zoals bij training, transport, chirurgie en spenen. Wel moet met nadruk gezegd worden dat Equitop Pronutrin niet gebruikt kan worden om een correct, evenwichtig voedingsplan of medische behandeling van maagzweren zoals voorgeschreven door een dierenarts te vervangen.

 

Hoe voer ik mijn paard Equitop Pronutrin?

Voer het paard een keer per dag Equitop Pronutrin, twee tot vier weken lang, of zoals de dierenarts aangeeft.

Equitop Pronutrin kan apart of gemengd met het voer gevoerd worden. Het paard moet gemakkelijk water kunnen drinken, want de vezels nemen een behoorlijke hoeveelheid vloeistof op. 

 

Gebruik van Equitop Pronutrin heeft geen beperkingen vanwege doping tot gevolg.

 

Dosering

50 g Equitop Pronutrin per 100 kg, verdeeld over twee evenredige porties (een halve dosering ‘s ochtends, de andere helft ‘s avonds).

 

Equitop Pronutrin kan apart of gemengd met het gewone voer gevoerd worden.

Bij zogende veulens kan de aanbevolen dosis Equitop Pronutrin gemengd worden met 3 volumedelen handwarm water. Na 2-3 minuten kan de ontstane slobber door middel van een spuit of een plastic fles rechtstreeks via de mond ingegeven worden.

 

Equitop Pronutrin