Equitop forte

Een extra steuntje voor uw paard

Equitop forte - het aanvullend diervoeder voor paarden

Vitamines, Mineralen en Sporenelementen - voor paarden waar veel van gevraagd wordt.

Equitop Myoplast

De powerparels voor winnaars

Equitop Myoplast-powerparels voor winnaars

18 specifieke aminozuren zorgen voor spieropbouw en uithoudingsvermogen.

Het product

Wat is Equitop Pronutrin?
Equitop Pronutrin is een voedingssupplement dat, in combinatie met de juiste voeding en verzorging van een paard, helpt de functie van het maagslijmvlies te ondersteunen.

Normaliter wordt het slijmvlies in de maag beschermd door mechanismen die een nauwkeurig evenwicht in stand houden om de bijtende effecten van het maagzuur tegen te gaan. Dit delicate evenwicht kan verstoord worden door fysieke of psychologische stress of door onjuiste voeding. Als gevolg daarvan kan het maagslijmvlies beschadigd raken, wat in vergevorderde gevallen kan leiden tot het ontstaan van maagzweren.
 
Hoe werkt Equitop Pronutrin?
De unieke combinatie van pectinevezels, lecithine en glycerol die Equitop Pronutrin bevat, wordt tezamen het gepatenteerde werkzame bestanddeel Apolectol genoemd.

 

Lecithine versterkt de hydrofobe (waterafstotende) bekleding van de binnenkant van de ingewanden(1,2), terwijl pectine de beschermende afscheiding van slijm stabiliseert(2,3).

Pectine vergroot ook de buffercapaciteit en verhoogt de zuurgraad (pH) van de maaginhoud. De hydrofobe eigenschappen van lecithine worden nog verbeterd door de toevoeging van glycerol.
 
Samenstelling
Gedroogde citruspulp, tarwezemelen, gedroogde erwtenvezels, sacharose, gedroogde appelpulp, appelextract.
 
Analytische samenstelling
Ruwe celstof 12,0%, Ruw vet 7,5%, Ruw eiwit 6,0%, Ruwe as 4,5%, Magnesium 0,2%,

 
Additieven 
Lecithine, glycerol, natuurlijke smaakstoffen, ethoxyquin.
 

 

1 A. Kurinets, L. M. Lichtenberger (1993): Ulcer healing in Rats treated with Aspirin (ASA) compared with a Complex of ASA and Phosphatidylcholine (PC). Gastroentorology; Vol. 112, № 4, p A186

 

2 S Lauffs (1998): Behandlung von Magenschleimhautläsion beim Pferd mit Pronutrin® - klinische und gastroskopische Untersuchungen. Med. Disp. Tierärtzliche Hochschule Hannover

 

3 H Keiser-Nielsen (1947): Mucin. Med. Disp. Copenhagen University